Tag: 济南品茶论坛

Maison sur le Lac / ACDF Architecture

first_img Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873751/maison-sur-le-lac-acdf-architecture Clipboard Structural Engineer: Jean Marc Dugré Ingénieur Maison sur le Lac / ACDF Architecture General Contractor: Canada Photographs:  Adrien Williams Architects: ACDF Architecture Area Area of this architecture project Area:  360 m² Year Completion year of this architecture project Projects Constructions Boivin “COPY” 2016center_img Maxime-Alexis Frappier, Martin Champagne, Christelle Montreuil Jeanpois, Clothilde Caillé-Lévesque, Maxime Boisselle, Maxime Boily Year:  Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873751/maison-sur-le-lac-acdf-architecture Clipboard City:MagogCountry:CanadaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adrien WilliamsRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWindowsSolarluxSliding Window – CeroTWO SISTERS & THE RURAL LANDSCAPELocated on the shores of Lake Memphremagog in the Eastern Townships, the House of the lake is a secondary residence designed for two sisters who are native to the region, and currently oscillate between Montreal and Magog. Rapidly, the two clients who love music, nature and the land expressed their desire for a home with an open living area, where gastronomy and good dishes are prepared in direct relation to nature and the lake. At the heart of the space thus settle the three strong and unifying elements of the project: the kitchen, the dining table and the piano.Save this picture!SketchLike Memphremagog`s landscape, the house is built with openness as a mindset, without physical boundaries. The starting point for the architecture is that of the immediate landscape; the scenic beauty of the surroundings. Large agricultural lands and valleys, whose only visual limits are fences and stone walls, extending to the horizon and opening again to other mountainous landscapes.Save this picture!© Adrien WilliamsLocated in the center of the site, the fence is redefined as a continuous wood band. From the ground, the wood band rises and envelops the living spaces by modulating the openings of the house. The horizontal openings define panoramic views of nature and the lake. Experiences with the landscape are many and varied. And despite the changing views, simplicity and volumetric organization of the house are based on this simple anchorage to the site.Save this picture!© Adrien WilliamsSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Adrien WilliamsThe house naturally takes up this idea of the local landscape so often panoramic, except that the limits of a fence are used here to define the space, creating a place for the program by trapping the substance of landscape in its center. Vernacular typology of the Eastern Townships, the wooden farm buildings and sustainable construction made of field stone, is reinterpreted to define the modern house that is generously opened on the landscape.Save this picture!© Adrien WilliamsCONTEXTThe residence is intended to be approached from the south of the site. Upon arrival, the overlapping horizontal bands that extend from East to West highlight the concept of the wooden enclosure. The hemlock paneling shifts from a semi-transparent substance, hiding the inner courtyard at the entrance of the house, to a more conventional opaque envelope. Large horizontal windows reflect the surrounding nature and the nearby lake.Save this picture!© Adrien WilliamsThe resulting wooden object is solidly anchored to the ground by a concrete mass that conserves the traces of the hemlock, like fossilized wood. On the western side, a screened porch is oriented towards the view of the sunsets over the lake, while the eastern garage/workshop includes the technical spaces of the house and contributes to defining the interior courtyard, which is sheltered from the wind and acts as a secondary terrace. In contrast to the light wood hemlock, the stone mass at both ends of the house firmly anchors the building to the ground, reminiscent of tree roots that envelope rock masses.Save this picture!© Adrien WilliamsBALANCE, MATERIALITY AND REUSEThe clients, tired of accumulating superfluous goods, demonstrated their desire to return to a balanced lifestyle, simple technologies, and materials requiring little maintenance. Thus, the house is distinguished by a reduced footprint, the absence of a complex mechanical system and its vernacular approach.Save this picture!© Adrien WilliamsNo traditional HVAC system is installed in the residence. Only passive principles are proposed to ensure proper ventilation and solar gain control. To minimize heat gain in the summer, variations in relief if the wood band sometimes act as a sunscreen or sometimes as a structural wall or semi-transparent screen. Combined with an envelope and glazing with exceptional insulation, natural ventilation through North-South and roof overhangs carefully oriented according to daylight ensure occupant comfort.Save this picture!© Adrien WilliamsThe local hemlock wood which is the main material of the residence is left natural and will gain a gray patina over time. The house will slowly begin to blend in with the natural environment, fitting perfectly into the trees that already inhabit the site. The use of local materials, such as reclaimed barn boards that make up the built-in furniture and the central staircase, provide a direct link to rural buildings that are proof of longevity and durability. Recycled from the agrarian walls of the surroundings, the polished stone floor paving covers the entire ground level and acts as thermal mass. The comfort, simplicity and warmth of the materials chosen are conducive to the family atmosphere desired by the dwellers and subtly accompany the aromas of sugar tarts that simmer in the kitchen!Project gallerySee allShow lessPrix Versailles Celebrates 12 Projects for Their Outstanding Commercial ArchitectureArchitecture NewsBamboo Showcases its Flexibility in Hyperbolic PavillionArchitecture News Share CopyHouses•Magog, Canada Photographs Maison sur le Lac / ACDF ArchitectureSave this projectSaveMaison sur le Lac / ACDF Architecture Save this picture!© Adrien Williams+ 18 Share CopyAbout this officeACDF ArchitectureOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMagogCanadaPublished on June 18, 2017Cite: “Maison sur le Lac / ACDF Architecture” 18 Jun 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?横向的木条阑珊,纵向的混凝土墙体,由内向外散发家的味道 / ACDF Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ArchDailylast_img read more

Continue Reading

Dail hears calls for emergency fund to support Donegal tillage farmers

first_img WhatsApp 75 positive cases of Covid confirmed in North By admin – October 6, 2016 The Dail has heard calls for an emergency fund to be put in place to support farmers in the tillage area.Some Donegal farmers are amongst those who are facing ruin because they can’t harvest their crops due to recent poor weather.Hundreds of acres remain unharvested after 28 days of rainfall in Donegal in September alone.Agriculture Minster Michael Creed says direct payments are being processed and efforts are in place to make affordable credit.But responding to Finanna Fail agriculture spokesperson Charlie McConalogue, he outlined his argument as to why an emergency fund for farmers will not be put in place on a national level:Audio Playerhttp://www.highlandradio.com/wp-content/uploads/2016/10/Tillage1.mp300:0000:0000:00Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.Minster Creed also said such calls in Europe would fall on deaf ears:Audio Playerhttp://www.highlandradio.com/wp-content/uploads/2016/10/Tillage2.mp300:0000:0000:00Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume. Google+ Pinterest Google+ Man arrested on suspicion of drugs and criminal property offences in Derry Pinterest Facebook 365 additional cases of Covid-19 in Republic Further drop in people receiving PUP in Donegal center_img Twitter RELATED ARTICLESMORE FROM AUTHOR Previous articleKevin McHugh’s season looks to be over after nasty hand injuryNext articleFunding ‘discrimination’ against Letterkenny University Hospital raised in Seanad admin Homepage BannerNews Facebook WhatsApp Main Evening News, Sport and Obituaries Tuesday May 25th Twitter Dail hears calls for emergency fund to support Donegal tillage farmers Gardai continue to investigate Kilmacrennan firelast_img read more

Continue Reading