Tag: 浦东新区不正规会所

Caring Wood / James Macdonald Wright and Niall Maxwell

first_img 2017 Save this picture!© James Morris+ 16 Share Acoustic Consultant: United Kingdom Caring Wood / James Macdonald Wright and Niall MaxwellSave this projectSaveCaring Wood / James Macdonald Wright and Niall Maxwell Projects Architects: James Macdonald Wright, Niall Maxwell Year Completion year of this architecture project Main Contractor: “COPY” Houses CopyHouses•Kent, United Kingdom Planning Consultant: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874409/caring-wood-macdonald-wright-architects Clipboard Groundworks and structure: Photographs:  James Morris, Heiko Prigge Manufacturers Brands with products used in this architecture project Conker Conservation Ecological Building Consultant: Services Engineer: center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874409/caring-wood-macdonald-wright-architects Clipboard Manufacturers: INTERNORM, Illbruck, Gallaghers, KLH, Keymer Hague Construction Photographs DHA Planning Caring Wood / James Macdonald Wright and Niall Maxwell “COPY” Project Management And Design Advisor:Macdonald Wright ArchitectsExecutive Architects:Rural Office for ArchitectureGroundworks Project Manager:Alex McLennanArchitects In Charge:James Wright, Niall MaxwellLandscape And Ecology Consultant:SpacehubLandscaping Contractor:Landform ConsultantsCity:KentCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© James MorrisRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsWoodBruagBalcony BalustradesEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. Caring Wood is an extensive country home for three generations of the same family, incorporating formal, communal and private spaces. Set in 84 acres in Kent, its brief was twofold: to embody the spirit of the English country house and estate in a design that would embrace its context and landscape; and to provide a sustainable home for life, both in the sense of carbon neutrality and in terms of a flexible design that can accommodate an entire family and evolve with them, potential being extended for future generations.Save this picture!© James MorrisHaving worked together previously, James Macdonald Wright (of Macdonald Wright Architects) decided to collaborate with Niall Maxwell (of Rural Office for Architecture) to realise the design of Caring Wood. This project is the joint authorship of both architects.Save this picture!Section A-AThe project programme had three clear stages: groundworks, including access roads, quarrying for stone on site and construction of a lake; the main contract, incorporating the house and the estate manager’s cottage; and the landscaping. The project was subject to a rigorous planning process to achieve consent under PPS7*.Save this picture!© James MorrisGeometry and settingMacdonald Wright was first tasked with finding a location within an hour’s drive of London. Substantial research resulted in the selection of a site that had been partially used for polytunnel agriculture and already had consent for a house. Up until 100 years ago, Caring Wood had been ancient woodland and so a key aim of the project became to return the land to its original wooded state. This has involved the planting of over 25,000 mixed native trees; the establishment of twenty acres of wildflower meadow; and creating an orchard of 500 cherry trees.Save this picture!© James MorrisThe client wanted the form of the house to reflect the notion of the family’s interdependence and independence through a ‘four in one’ and ‘four and one’ geometrical conceit. In response, the architects developed four equal, pronounced forms in pinwheel formation, rotating around an inner courtyard. Working with the Frank Lloyd Wright principle that “No house should ever be on a hill or on anything. It should be of the hill. Belonging to it…”, the architects ‘pushed’ the house over the site’s hill and rotated it to give an ever changing series of views and vantage points.Save this picture!First Floor PlanThe fact that the house emerges from the hill also affects the way that it is seen on approach. In historic country house style, a sense of anticipation is created by providing a glimpse of the house and then restricting it. The final approach over the brow of the hill from the west and to the threshold allows the house to take control. It limits views and expresses its entrance.Save this picture!© Heiko PriggeForm and materialsMacdonald Wright researched and integrated the legacy of the English country house and the specifics of the Kentish vernacular to develop the site layout, palette and materials at Caring Wood, whilst Maxwell manipulated the geometry of the built form to evolve the striking configuration of clustered oast roofs around the hidden inner courtyard. The roofing is made up of 150,000 handmade peg tiles from Sussex on a CLT structure with wood fibre insulation. Other materials were sourced locally, including ragstone from Maidstone, coppiced chestnut cladding from Lewes and terracotta floor tiles from Ashford.Save this picture!© Heiko PriggeThe roofs find expression from the inside of the house as well, giving magnitude to the ceilings of even modest-sized bedrooms and creating natural opportunities for light wells, the largest of which illuminates a monumental staircase descending from Caring Wood’s grand mezzanine area to the lower ground living quarters.Save this picture!Section B-BInteriorsGiven the client’s twin passions of music and art, the brief for the interior included provision of a space that could accommodate a grand piano and seating for over 50 guests to enjoy private recitals and view sculpture and paintings. Thus one finds contrasting areas for entertaining on a grand scale in the mezzanine and more intimate family rooms, all pervaded with a sense of calm, enhanced by the free-flowing circulation, pared back aesthetic and continual views over the gentle contours and varied planting of the external landscape.Save this picture!© Heiko PriggeThe internal courtyard has been designed as a contemplative ‘skyspace’. A counterpoint to the views over the surrounding land, this is a hidden spot, completely shut off from the house and landscape. The emphasis is on carefully crafted materials and harmonious colours – pale wood panelling, warm terracotta paving and the deep green of a central pond – and an uninterrupted view of the sky overhead.Save this picture!© Heiko PriggeEstate buildingsIn addition to the main house, the architects have created an oast-roofed, ragstone-walled estate manager’s cottage which dialogues with the main house, set apart from it by mixed planting either side of a Ride. To the south of this is a green oak-framed, black-timbered barn, alongside a turfed photovoltaic bank, nestled into the contours of the site so as to reduce its impact on neighbouring properties.Save this picture!© James MorrisProject gallerySee allShow less8 Extraordinary Examples of Abandoned ArchitectureArticlesBlack Concrete: How Attilio Panzeri Creates Contrast with a Specialized RecipeArchitecture News Share Cardy Construction Neill Woodger Acoustics and Theatre Design Year:  Structural Engineer: Price & Myers ArchDaily Synergy Consulting Engineers CopyAbout this officeNiall MaxwellOfficeFollowJames Macdonald WrightOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKentUnited KingdomPublished on June 26, 2017Cite: “Caring Wood / James Macdonald Wright and Niall Maxwell” 26 Jun 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?红山窑屋 Caring Wood,传统英伦情怀的完美展现 / James Macdonald Wright and Niall Maxwell是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Continue Reading